‘Als je aan elke beurs zo’n opdracht zou overhouden …’

282 283 admin

Ronald van Rhee, projectvoorbereider bij Bouwbedrijf Timmerman Nijverdal BV, ziet om zich heen een groeiende belangstelling voor levensloopbestendig bouwen. “De overheid draagt daaraan bij en ook Lang zult u wonen met onder meer hun tv-serie en beurzen.”

“Prima beurs”
“Wij stonden op de bouwmarkt in Nijverdal, georganiseerd door de gemeente samen met Lang zult u wonen. Dat was een prima beurs waaraan we zeer waarschijnlijk een mooie opdracht hebben overgehouden, de aanbouw van een bad- en slaapkamer. Voor een gezin waarvan de vrouw ziek was geweest, en dat nu toch het zekere voor het onzekere wil nemen.”

Stapsgewijs Bouwen
“Timmerman heeft al tientallen jaren ervaring met levensloopbestendig bouwen. Niet voor niets maakt levensloopbestendigheid deel uit van onze Stapsgewijs Bouwen-benadering. Samen met onderhoud, duurzaamheid en geriefverbetering. Al die onderdelen grijpen weer in elkaar. Zo heeft isolatie een duurzame werking maar is het net zo goed comfortverhogend. Zoals ook levensloopbestendig en comfortabel gelijkop kunnen gaan.”

De nabije toekomst?
“De groep mensen die langer thuis willen blijven wonen groeit nog steeds, mede omdat de overheid daarop aanstuurt. Voor ons bouwers is dat interessant, bijvoorbeeld ook omdat wooncorporaties hun wensen erop gaan afstemmen. Op korte termijn speelt bovendien de verlaagde BTW, tot 1 januari 2015, een stimulerende rol.”

Lees ook deze artikelen uit Nieuwsbrief #9:
‘Hoe krijgen we het dorp in de stad?’
Feiten en cijfers volgens Van Rijn
Nieuw: handig Thuisscanboekje

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy