Ambtenaren: doe GOED bij dementie!

410 472 admin

Dementievriendelijk?
Doe GOED als je iemand met dementie op het gemeentehuis krijgt. Dat is de boodschap van de campagne samendementievriendelijk.nl

Met de gratis training ‘GOED omgaan met dementie’ leer je hoe je contact maakt met iemand die dementie heeft en hoe je hem of haar kan helpen. GOED staat voor:
[G]eruststellen
[O]ogcontact maken
[E]ven meedenken
[D]ankjewel

Er is een GOED training voor gemeenteambtenaren, maar ook voor burgers en bedrijven. Je vindt het overzicht hier. Gewoon even doen! Aan de hand van een aantal filmpjes beland je in een aantal situaties. Interessant en leerzaam om eens even stil te staan bij je reactie in zo’n situatie.

Waarom dementievriendelijk?
Dementie wordt volksziekte nummer 1. Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt de ziekte, dus krijgen we er allemaal mee te maken. In onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of op het werk. Dat is soms natuurlijk zwaar, maar als we allemaal een beetje moeite doen, kunnen we veel voor elkaar betekenen. Zodat mensen met dementie en mensen in hun omgeving zo lang mogelijk van het leven kunnen blijven genieten.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy