‘Anders had ik naar een tehuis gemoeten’

1024 683 admin

Mevrouw Muys is 85 jaar en woont al 51 jaar in hetzelfde huis in het Brabantse Veldhoven. “Dat had niet gekund zonder die blokken op mijn trap,” zegt ze. “Door artrose ben ik al jaren slecht ter been, het werd steeds moeilijker voor mij om de trap op en af te lopen. Toen vertelde die mevrouw op de therapie me over blokken op de traptreden. Zij had er een ander woord voor, maar ik noem het blokken. Die zijn bij mij op de traptreden gezet, in een paar uurtjes. Nu kan ik met kleinere stapjes weer goed de trap op en af. Natuurlijk gaat dat niet heel erg snel, maar zonder de blokken zou ik de trap niet meer kunnen gebruiken. Dan had ik nu in een tehuis gezeten.”

“Het ging haast als vanzelf”

“Of ik les heb gehad om die blokken goed te gebruiken? Dat was nauwelijks nodig, het ging bij mij haast als vanzelf. Ik heb ze nu zo’n jaar en ben er erg blij mee.” De blokken op de trap (Easysteppers) zijn niet de enige hulpmiddelen waar mevrouw Muys gebruik van maakt. “Ik heb drie rollators, één voor binnen, één voor buiten en één voor in mijn autootje. Met die wagen rij ik naar mijn dochters in Tilburg en Nijlen in België. Ook doe ik er boodschapjes mee. En ik ga ermee naar de wekelijkse ouderenmiddag. Daar heb ik dames leren kennen met wie ik vanmiddag ga Rummikubben. Ik mag dan moeilijk lopen, maar ik ga nog vaak op pad!”

Easysteppers maken traplopen gemakkelijker
Bij Easysteppers gaat het om stevige tussentreden voor bestaande trappen. Door de halve treehoogte loopt u op de trap gemakkelijker naar boven en naar beneden. Een demonstratiefilmpje over Easysteppers en meer informatie vindt u hier.

U kunt ook bellen met Wil Peters van Enocent: 040 241 07 07.

Op TV en op YouTube
Omroep Brabant heeft aandacht besteed aan Easysteppers met een reportage waarin reumapatiënte Femke Tinnemans over haar ervaringen praat. Ook wordt ingegaan op het onderzoek naar Easysteppers in het Health Innovation & Technology Lab in Eindhoven. De reportage was te zien op Omroep Brabant op woensdag 26 maart 2014. U kunt de reportage nu op Youtube zien. 

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy