Kom 13 september naar Kennissessie ‘Lang zult u wonen met de Blijverslening’

150 150 admin

De meeste mensen willen oud worden in hun eigen huis. Maar vaak zijn daarvoor woningaanpassingen nodig. Van het weghalen van drempels, het plaatsen van een traplift tot het verbouwen van de badkamer. De Blijverslening is een lening speciaal voor (oudere) mensen die zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen. Met de lening kunnen huurders en woningeigenaren aanpassingen financieren die hun huis veiliger en comfortabeler maken. Nog niet iedere gemeente biedt op dit moment een Blijverslening aan. Op woensdag 13 september organiseren Lang zult u wonen en het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting een speciale kennissessie over het thema.

Neemt de Blijverslening financiële drempels weg?
Neemt de Blijverslening daadwerkelijk de financiële drempel voor woningaanpassing weg? Zijn (oudere) mensen daadwerkelijk bereid te lenen om te investeren in een levensloopbestendige woning? Realiseren (oudere) mensen zich al in voldoende mate dat zij hierin een eigen verantwoordelijkheid hebben? Is bij de groeiende groep senioren bekend dat het verzorgingshuis verdwijnt en dat zelfredzaamheid de nieuwe standaard wordt? Deze en andere vragen staan centraal tijdens de kennissessie ‘Lang zult u wonen met de Blijverslening’, die woensdag 13 september plaatsvindt in het Kultürhus in Holten.

Ervaringen en lessen van andere gemeenten
Tijdens de kennissessie nemen het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting en Lang zult u wonen u mee op zoek naar het antwoord. Zo zullen de gemeente Overbetuwe (Gelderland) en de gemeente Zwartewaterland hun ervaringen delen met de Blijverslening. Verder geven ook KBO Overijssel, Bouwend Nederland en UNETO-VNI hun visie op huidige en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van wonen en zorg. De bijeenkomst is bedoeld voor Overijsselse gemeenteraadsleden, Provinciale Statenleden, vertegenwoordigers van ouderenbonden, wethouders, ambtenaren, ondernemers en alle andere geïnteresseerden.

Aanmelden voor kennissessie Lang zult u wonen met de BlijversleningBent geïnteresseerd u in de ontwikkelingen rond invoering van de Blijverslening in Overijssel? Dan bent u van harte welkom. De bijeenkomst is gratis, aanmelden kan op de website van Lang zult u wonen:

https://www.samenwerken.langzultuwonen.nl/evenementen/

Programma Kennissessie 13 september:

  – Ontvangst met soep en een broodje

  – Bewustwording en Blijverslening, door SVn en LZUW

   – Eerste Blijverslening in Overijssel, door gemeente Zwartewaterland

   – Visie van ouderen, door ouderenbond KBO Overijssel

   – Ervaringen met Blijverslening uit Gelderland, door gemeente Overbetuwe

   – PAUZE

   – Financieren met een stimuleringsregeling, door gemeente Hengelo

   – BMC adviseert en ondersteunt

   – Visie van bedrijven, door Bouwend Nederland en UNETO-VNI

   – Forumdiscussie onder leiding van Rob Engbers

   – Afsluiting

Wanneer
Donderdag 13 september van 17.30 uur tot 21.00 uur.  De inloop is vanaf 17.30 uur. Het programma start om 18.00 uur.

Voor wie?
Alle Overijsselse gemeenteraadsleden, Provinciale  Statenleden, vertegenwoordigers van ouderenbonden, ambtenaren, ondernemers en alle andere geïnteresseerden.

De locatie
Kultürhus Holten, Smidsbelt 6, Holten

De initiatiefnemers
Deze bijeenkomst is een initiatief van SVn Stimuleringsfonds Volkshuisvesting en Lang zult u wonen.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy