Neemt de Blijverslening financiële drempel weg?

1024 608 admin

De meeste mensen willen oud worden in hun eigen huis. Maar vaak zijn daarvoor woningaanpassingen nodig. Van het weghalen van drempels, het plaatsen van een traplift tot het verbouwen van de badkamer. De Blijverslening is een lening speciaal voor (oudere) mensen die zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen. Met de lening kunnen huurders en woningeigenaren aanpassingen financieren die hun huis veiliger en comfortabeler maken. Nog niet iedere gemeente biedt op dit moment een Blijverslening aan.

Nog veel vragen om te beantwoorden
Neemt de Blijverslening daadwerkelijk de financiële drempel voor woningaanpassing weg? Zijn (oudere) mensen daadwerkelijk bereid te lenen om te investeren in een levensloopbestendige woning? Realiseren (oudere) mensen zich al in voldoende mate dat zij hierin een eigen verantwoordelijkheid hebben? Deze en andere vragen staan centraal tijdens de kennissessie ‘Lang zult u wonen met de Blijverslening’, die 13 september plaats vindt in het Kultürhus in Holten.

Op zoek naar het antwoord
Tijdens de kennissessie nemen het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting en Lang zult u wonen u mee op zoek naar het antwoord. Zo zullen de gemeente Overbetuwe (Gelderland) en de gemeente Zwartewaterland hun ervaringen delen. Verder geven ook KBO Overijssel, Bouwend Nederland en UNETO-VNI hun visie. De bijeenkomst is bedoeld voor Overijsselse gemeenteraadsleden, Provinciale Statenleden, vertegenwoordigers van ouderenbonden, wethouders, ambtenaren, ondernemers en alle andere geïnteresseerden.

Kennissessie Lang zult u wonen met de Blijverslening
Bent geïnteresseerd u in de ontwikkelingen rond invoering van de Blijverslening in Overijssel? Dan bent u van harte welkom. Meer informatie over het programma vindt u op onze evenementenkalender. U kunt zich hier ook aanmelden.

 

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy