Windesheim levert kennis en focus op ouderen!

150 150 admin

Sinds een half jaar loopt Laurens Haan, student Toegepaste Gerontologie van hogeschool Windesheim – stage bij Lang zult u wonen. Laurens: “Mijn stageopdracht is om te kijken hoe Lang zult u wonen haar informatiemarkten kan verbeteren. Hiervoor doe ik een literatuurstudie naar het onderwerp langer zelfstandig thuis blijven wonen. Daarnaast interview ik 55-plussers over de informatiemarkten. Met de gevonden literatuur en de input uit de interviews verwacht ik aan de vraag te kunnen voldoen.”

Ouderen betrekken
Maria Walters begeleidt Laurens en is blij met zijn inzet: “Een stagiair brengt ook weer nieuwe informatie en kennis vanuit de opleiding, wat mij ook scherp houdt. Ik merk dat het betrekken van ouderen zelf bij de ontwikkeling van wat wij doen, beter kan. Dat is iets dat Laurens aankaart en waar hij in zijn volgende stage voor gaat zorgen. Hij gaat een reizende tentoonstelling ontwikkelen, waar hij ouderen bij gaat betrekken. Ik ben benieuwd!”

Winst te behalen
Door het organiseren van de informatiemarkten heeft Laurens veel ervaring opgedaan in het samenwerken met verschillende instanties. Laurens: “Deze instanties waren met name gemeenten, ouderenbonden en ondernemers. Soms loopt de samenwerking niet zo soepel, dan werd er van mij verwacht om naar oplossingen te zoeken.” De kennis van wonen, welzijn, arbeid en zorg uit de eerste twee jaren van zijn studie kon Laurens goed gebruiken tijdens de informatiemarkten: “Ik kon zelf ook ouderen voorlichten over de veranderingen in deze sectoren, maar door de gesprekken met deze mensen heb ik ook geleerd dat er hier nog veel winst te behalen is.”

Het hele artikel dat 8 januari 2016 bij Windesheim verscheen, lees je hier!

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy