Hengelose actie succesvol: nu al ‘volgeboekt’!

200 200 admin

Hengelose huiseigenaren van 65 jaar of ouder konden sinds 1 oktober 2013 in aanmerking komen voor de stimuleringsmaatregel ‘Lang zult u wonen!’. Zij konden een bijdrage van maximaal € 1.000 krijgen om hun huis zo aan te passen dat ze er later ook met plezier kunnen blijven wonen.

De stimuleringsactie blijkt een groot succes: zo’n 265 mensen hebben een aanvraag bij de gemeente ingediend. Naar verwachting is hiermee het beoogde budget op. Daarom kunnen geen nieuwe aanvragen meer worden ingediend.

Hulp van VAC bij huisbezoeken
Elke aanvraag wordt getoetst met een huisbezoek. De woonadviseur van de gemeente wordt hierbij geholpen door zeven vrijwilligers van de VAC Hengelo (Volkshuisvestings Advies Commissie Hengelo). Inmiddels zijn al circa 170 huisbezoeken afgerond. De huiseigenaren blijken deze huisbezoeken bijzonder te waarderen, óók omdat ze hierbij vaak nog tips en adviezen krijgen.

Mogelijk nieuwe ronde in 2014
De gemeente Hengelo gaat onderzoeken of er ook in 2014 geld beschikbaar kan worden gesteld, om de stimuleringsmaatregel Lang zult u wonen door te kunnen zetten.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy