Provincie Overijssel start campagne ‘Lang zult u wonen met dementie’

453 445 admin

Hoe kunnen mensen met dementie zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen? Hoe maak je je eigen huis dementievriendelijk? Op deze vragen geeft de campagne ‘Lang zult u wonen met dementie’ een antwoord. De campagne is een initiatief van de Provincie Overijssel en wordt ondersteund door de meeste Overijsselse gemeenten. Het is het vervolg op de bewustwordingscampagne ‘Lang zult u wonen’, die de Provincie Overijssel in 2013 startte. Het vervolg ligt ook mooi in de lijn van staatssecretaris Van Rijn, die op 8 juli aankondigde een dementievriendelijkere samenleving te willen. De campagne ‘Lang zult u wonen met dementie’ start officieel na de zomer.

De campagne ‘Lang zult u wonen met dementie’ geeft door middel van folders, website (www.samenwerken.langzultuwonen.nl) en kennisbijeenkomsten concrete tips om het eigen huis dementievriendelijk te maken. Inwoners van deelnemende gemeenten kunnen veelal speciaal getrainde vrijwilligers vragen om advies tijdens een huisbezoek. Ook zijn extra afleveringen van de tv-serie ‘Lang zult u wonen’ op TV Oost in de maak. In deze afleveringen worden praktische tips gegeven voor dagelijkse situaties en wordt onder andere een kijkje genomen bij het Alzheimercafé in Oldenzaal, het geheugencentrum bij Isala in Zwolle en de thuiszorg in Rijssen-Holten. De campagne is ontwikkeld in samenwerking met kennispartner Bruggerbosch Verpleeghuis en Dagbehandeling in Enschede.

De campagne ‘Lang zult u wonen’ heeft als doel om mensen bewust te maken van de mogelijkheden om hun eigen huis aan te passen zodat ze er nog vele jaren kunnen blijven wonen (ook gezien het langer thuis moeten blijven wonen). Deze campagne wordt gesteund door de meeste Overijsselse gemeenten. Gezien het groeiende aantal mensen met dementie is de uitbreiding met dementie een logisch vervolg. Inmiddels hebben ook andere provincies en gemeenten buiten Overijssel interesse getoond voor deze campagne of overwegen om deze ook uit te voeren.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy