“We hebben er geen seconde spijt van gehad …”

945 945 admin

Sanny en Arie Stoker, ze zijn een beetje BO’ers, Bekende Overijsselaars. In de tv-serie Lang zult u wonen op RTV Oost werd de verbouwing van hun huis gevolgd en kwamen ze wekelijks vele minuten in beeld. En dat hebben ze geweten. “Natuurlijk kun je rekenen op reacties van familieleden en buurtgenoten. Maar ook in de supermarkt word je bijvoorbeeld zomaar door wildvreemden aangesproken,” vertelt Sanny. “Of je loopt ergens op straat en dan komt een stevige man op je af, die je nog net niet enthousiast op de schouder slaand zegt ‘Ik heb oe op de tillevisie zeen!’”, voegt Arie er lachend aan toe. Beiden hebben die aandacht trouwens nooit als vervelend ervaren. Ze hebben er dan ook geen seconde spijt van dat ze hebben meegedaan aan de serie: “Het was gewoon leuk om dit alles mee te maken.”

Blij met de architect
Bij de Stokers ging het om de gehele verbouwing van de keuken, de vergroting van de woonkamer en de bouw van een soort achterhalletje naar de tuin toe. Hun huis werd daarmee aan de achterzijde zo’n drie meter langer. Arie: “En dan nog houden we naar onze smaak voldoende tuin over. Die gaan we de komende tijd aanpakken.”
Sanny is blij dat ze er een architect hebben bijgehaald: “We hadden zelf best wel onze ideeën, wisten goed wat we wilden. Maar dan zie je toch dat zo’n specialist met voorstellen komt, waardoor het mooier, beter en handiger wordt. Het achterhalletje heeft nu wanden met veel glas, waardoor we ook vanuit de keuken in de tuin kunnen kijken. De schuifdeur van halletje naar slaapkamer zorgt dat je daar altijd ruimte houdt. Ook fijn is het gemak waarmee je van de woonkamer in de tuin kunt komen. En de keukenkastjes die tot boven doorlopen, zodat je niet te maken hebt met moeilijk schoon te houden bovenkanten. We zijn echt heel tevreden over hoe het geworden is.”

Goed voorbereid op de toekomst
Arie en Sanny hebben wat met ziekenhuizen. Beiden hebben er gewerkt, Arie onder meer vele jaren als Hoofd Anesthesie. Maar ze zijn er ook als patiënt geweest, Sanny zelfs tientallen keren. “Daardoor ook,” legt ze uit, “hebben we al vroeg uitgekeken naar een huis waarin je lang kunt blijven wonen. Toen we deze woning in 1997 kochten, was deze geschikt voor rolstoelgebruik en hadden we de slaapkamer en badkamer al op de begane grond. Toen al vonden we dat geen overbodige luxe, hoewel er tot nu toe geen rolstoel aan te pas is gekomen. Ook met de jongste verbouwing nemen we een voorschot op de toekomst. Bovendien is een lekker ruime, goed ingedeelde keuken met veel handige extra’s toch altijd prettig. Wie houdt er nu niet van comfort?”

Voor alle leeftijden
Anderen laten zien wat je kunt doen om langer en prettiger in je huis te wonen. Dat is voor beiden het belangrijkste argument geweest om mee te doen aan de tv-serie. Arie daarover: “Natuurlijk denk je dan eerst aan mensen van onze leeftijd en ouder, bij wie de kans groter wordt dat ze met lichamelijke en mogelijk ook geestelijke beperkingen te maken krijgen. Maar vergeet ook de jongeren niet, zoals de stellen met kleine kinderen. Een drempelloos huis is ook een voordeel voor kleintjes die nog nauwelijks of helemaal niet kunnen lopen en hun ouders die met de kinderwagen moeten manoeuvreren. En een veilige keuken is veilig voor alle leeftijden. Lang zult u wonen begint dus eigenlijk al heel vroeg.”

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy